Nytt från FSS, : Hälso- och sjukvård inför 90-talet - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer, (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Föreningen Sveriges Socialchefer (FSS) har beretts tillfälle att inkomma med synpunkter på utredningen HS 90. De villkor som bestämmer en individs hälsotillstånd är enligt utredningen genetiska förutsättningar. yttre miljöfaktorer samt vårdresurernas hälsopåverkade effekter. Miljöfaktorer avgör i stor utsträckning vilka levnadsvanor individen an välja. Inom dessa ramar blir individens eget val av livsstil. vanor och de egna kunskaperna och villkoren för hälsan centrala.