Hälsoupplysning i skolan - Sedvall, Annika (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
På senare år har i skolan märkts ett växande intresse för hälsofrågor. Skolöverstyrelsens handlingsprogram för hälsofostran i skolan som distribuerats i oktober 1981 ska utgöra grunden för hälsoarbetet i skolan, såväl på lokal som regional och central nivå. I handlingsprogrammet dras riktlinjer för en väl integrerad verksamhet där hälsofostran är ett naturligt inslag i den vardagliga undervisningen och det dagliga livet på skolan och genomsyrar hela skolans verksamhet. Annika Sedvall, 1:e skolläkare i Sollentuna,tillika skolöverläkare i skolöverstyrelsen, ger några inblickar i handlingsprogrammet, synpunkter på hur hälsoupplysningen fungerar i skolan idag samt på den förväntade utvecklingen. Skolhälsovårdens roll i skolans hälsofostran belyses.