Psykiatrins utveckling - Perspektiv bakåt och framåt - Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Detta nummer av SMT kretsar kring frågor om hur 80-talets psykiatri kan utvecklas. Det baseras i huvudsak på en Spri-utredning som diskuterat vid ett par "remissdebatter" i Sundsvall och Jönköping. Den diskussionen återges och kompletteras i olika artiklar. En viss oenighet kan spåras i två avseenden. Den ena gäller avgränsningen mellan länssjukvårdens psykiatri och verksamheten inom primärvården. Det andra kontroversiella området är frågan om ledningsfunktionen i det psykiatriska arbetet.