Internutbildning i sektorspsykiatri : Erfarenheter från Nacka-Värmdö psykiatriska sektor - Gustafsson, Barbro (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Internutbildning som en självklar och inbyggd del av verksamheten har en lång tradition inom Nacka-projektet. Den leds av en kontinuerlig arbetsgrupp vars ordförande och sammankallande är sektorns vårdlärare och koordinator. Uppläggningen av utbildningen, erfarenheter och framtidsplaner redovisas i nedanstående artikel av Barbro Gustafsson, sjuksköterska och koordinator inom sektorn. Några viktiga frågeställningar inför framtiden är bl a möjligheterna av närmare samarbete med primärvården, tex genom internutbildning i suicidproblematik och psykosomatik. Angeläget kan också vara att träffa varje anställd och diskutera utbildningsbehov och utbildningsplaner för framtiden.