Samhällsplanering - med helt andra förtecken - Svensson, Ronny (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Om inte dagens utbredda kritik mot samhällets planering tas på allvar kommer den kanske att ytterligare bygga under politikerföraktet och leda till en permanent misstro mot allt vad planering heter. I det konstaterandet sammanfattas en del av den diagnos som Ronny Svensson ställer i den här artikeln. I sin fortsättning innehåller artikeln en diskussion kring de nödvändiga förändringarna av planeringen; ökat medborgardeltagande och inflytande från grupper i samhället som har mera direkta kunskaper om människornas levnadsförhållanden. Artikeln fokuseras kring hälso- och socialsektorns kunskaper och nödvändigheten av att utnyttja dessa i samhälIsplaneringen.