Praktisk nytta av preventiv verksamhet - Isacsson, Sven-Olof (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Det yttersta målet för det samhällsmedicinska arbetet på länsnivå är konkreta förebyggande åtgärder. Det preventiva arbetet måste bl a utgå från en epidemiologisk grundsyn och dessa kunskaper bör förmedlas av samhällsmedicinska institutioner eller centra vid universiteten.