Vidare- och efterutbildning i samhällsmedicin - Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
En uppbyggnad av samhälls- och miljömedicinsk verksamhet kräver satsning på kvalificerad utbildning. Särskilt angeläget är att ta tillvara den utbildningskapacitet som redan finns hos socialmedicinska och andra existerande samhällsmedicinska institutioner. För detta syfte bör en omgående samverkan komma till stånd mellan socialstyrelsen, landstingsförbund och berörda huvudmän.