Temaledare: Ungdomars möjlighet till integrering i samhället efter habilitering - Höök, Olle (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Svenska Läkaresällskapet anordnade under Handikappåret 1981 symposier där de handikappades situation skulle komma att belysas ur olika aspekter. Vårt symposium avser belysa de möjligheter och de svårigheter en grupp unga människor, ofta med betydande handikapp, inte sällan med flera samtidiga handikapp har, att kunna deltaga i vårt samhälle med ett aktivt liv. Anledningen till valet av just denna grupp - som lämnar habiliteringssektorn - är att den i ett nötskal speglar den samverkan som måste finnas mellan olika myndigheter för att vi skall få optimal effekt av våra rehabiliteringsresurser. Vi förväntar att symposiet skall kunna ge värdefulla informationer om dagens situation för denna grupp av ungdomar med svåra handikapp. Helst bör vi nå fram till anvisningar om lämpliga vägar för en bättre samordning av våra rehabiliteringsresurser.