Nytt från FSS - FSS Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Vid föreningens årsmöte I982- I0- 07 antogs ett uttalande om arbetslöshetssituationen enligt följande: Allt fler människor drabbas av arbetslöshet. Ungdomen är särskilt utsatt. I arbetslöshetens spår följs ofta ekonomiska svårigheter och psykiska skador för individen. Den nuvarande situationen kan inte varaktigt förbättras på annat sätt än genom kraftfulla insatser för att skaffa fram fler arbetstillfällen. I valrörelsen har i detta sammanhang gjorts utfästelser som medfört att stora förhoppningar i dessa avseenden nu ställs på den nya regeringen.