Lagen om arbetsskadeförsäkring - Gabrielii, Ulf (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
I denna artikel redogöres först för de viktigaste bestämmelserna i Lagen om arbetsskadeförsäkring. I anslutning därtill redovisas de hittillsvarande erfarenheterna av försäkringen under de tre år den varit i kraft. Dessa erfarenheter pekar på att gruppen arbetssjukdomar erbjuder särskilt stora problem vid bedömningen. Författaren konkluderar också att det nuvarande utredningsförfarandet tar oskäligt stora utredningsresurser i anspråk och behöver förenklas.