Den erotiska socialisationen - Liljeström, Rita (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Denna artikel ägnas åt analyser av sexualitet, föräldraskap och könsroller. Den avslutas med följande mening: "Både män och kvinnor sluter upp i kulturens maskerad, där barnsligt självhävdande män och barnsligt förställda kvinnor generation efter generation återskapar ett vuxenliv sådant det ser ut med barns ögon".