En frivilligorganisations roll i SO-talets Sverige - Lagnelius, Christina (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Efter 60- och 70-talens övertro på myndigheternas förmåga att ensamma lösa alla problem börjar ett ökat intresse för frivilligrörelsernas roll och möjligheter att märkas i skuggan av den ekonomiska lågkonjunkturen. Samtidigt hörs från andra håll oroande röster om social nedrustning genom en avlastning från myndigheterna till frivilligrörelserna.