Fallet Jokkmokk - hälsopolitik i länsprogrammet - Diderichsen, Finn; Janlert, Urban (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Hälso- och sjukvården måste engagera sig i samhällsplaneringen! Den kunskap man har är ett viktigt medel för att försöka bygga ett bättre samhälle. Med Jokkmokks kommun som exempel visar författarna på de socialmedicinska effekterna när regionalpolitiken slagit fel. Att delta i det pågående länsprogramarbetet är en möjlighet att försöka få med hälsoaspekterna i samhällsplaneringen.