Vad är hälsoekonomi? Några reflektioner efter den första "World Congress of Health Economics" - Smedby, Björn (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Björn Smedby var en av de svenskar som deltog i den första världskongressen i hälsoekonomi i Leiden. Mot bakgrund av kongressens upplägg ning och innehåll kan man fråga vad hälsoekonomi egentligen är. För många är det endast ekonomisk teori och metod tillämpad på hälso- och sjukvården. Vi behöver emellertid ett mer tvärvetenskapligt synsätt och arbetssätt om hälsoekonomin skall få verklig betydelse för hälso- och sjukvården.