Ekonomi och socialtjänst - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Den samhällsekonomiska krisen är f. n. det allt överskuggande problemet i landet. Alla är överens om att vi numera inte har råd att slösa med samhällsekonomiska resurser. Effektivitet och rationalisering måste vara honnörsord också inom socialtjänsten. I de begränsningar av de sociala kostnaderna och den sociala omvårdnaden som kommunerna så brådstörtat tvingats till har emellertid också för människors välfärd vitala områden drabbats och med en ekonomisk effekt som i likhet med von Döbelns medicin visserligen kan verka för stunden men gör morgondagen "sjufallt värre".