Kan familjevård vara förebyggande? - Lindén, Gunilla (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Ett arbete enligt en helhetssyn värd namnet kräver helt andra resurser än dagens vad gäller handledning till fosterföräldrar och stöd till biologiska föräldrar och till den personal som utför det påfrestande arbetet att omhänderta barn och placera dem i familjehem. En meningsfull familjeplanering kräver att barnet tillägnar sig fosterföräldrarna som identifikationsobjekt. Gunilla Lindén är psykolog anställd vid Malmö socialförvaltning. Artikeln är ett utdrag ur en bok om familjevård som under senhösten 1981 utkommer på Liber förlag.