Handledning i psykosocialt arbete på BVC - Arborelius-Gralvik, Elisabeth (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
I Mjölby, Boxholm och Ödeshög kommun i Östergötland har samtliga distriktssköterskor inom hela sjukvårdsdistriktet 1978 genomfört gruppbesök vid fyraårskontrollen vid alla BVC. Författaren beskriver utifrån en pedagogisk modell detta förändringsarbete som ett flertal processer på olika nivåer: att organisera och praktiskt genomföra gruppbesök, att utifrån ett bestämt syfte arbeta fram innehåll och metodik för gruppbesöken och slutligen att lära ut denna metodik så att sjuksköterskorna själva utan närvaro av psykolog kan leda grupperna på ett meningsfullt sätt.