Äldrehälsovård : Erfarenheter från försök i Huvudsta, Solna kommun - Bygren, Lars Olov (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Begreppet hälsa är svårt att avgränsa i yngre åldrar och det är ännu svårare bland gamla. Teorin om åldrandets biologiska bakgrund har inte kunnat ge en sammanhängande bild av mekanismerna och ej heller de psykologiska och sociala förklaringsmodellerna gör oss särskilt väl rustade att förebygga problemen med åldrandet. Detta hävdar professor Lars-Olov Bygren i en redovisning av erfarenheter med försök med äldrehälsovård i Solna kommun. Resultaten presenterades vid Hässelby seminariet om förebyggande arbete idag och i morgondagens samhälle.