Yrkeslivet - Björkman, Katarina; Klackenberg-Larsson, Ingrid (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Vad beträffar arbetet anser de flesta att det viktigaste är att "sträva efter att få ett intressant arbete". Ungdomarna har också en klar uppfattning om att det är viktigt med god utbildning för att komma fram här i livet. Ungdomarnas uppfattning sammanfaller i väsentliga stycken med vad de uppfattar som föräldrarnas åsikter, men en del intressanta differenser framkommer både när det gäller vad man tillskriver mor och far men också kamraterna.