Fritiden - Björkman, Katarina; Klackenberg-Larsson, Ingrid (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
'Kompisar' i första hand och sedan idrott för flickorna och först idrott och sedan kompisar för pojkarna, så kan kanske fritiden bäst karaktäriseras under de här ungdomsåren. Man går mest till varandra och trivs uppenbarligen bra i hemmiljö, om den också ibland är andras. Man kan konstatera att intresset för andra föreningar än idrottsföreningar är minimalt.