Hälso- och sjukvården och tobaksfrågan - Alsén, Sven (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
I detta föredrag vid en konferens anordnad av Socialstyrelsens nämnd för hälsoupplysning påtalas hälso- och sjukvårdens centrala roll i arbetet med att förebygga tobaksvanorna. Översiktligt redovisas tobaksbrukets hälsovådlighet och hur hälso- och sjukvården direkt och indirekt kan verka förebyggande.