Rökvanan - Eriksson, Carl-Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Vår kunskap idag om rökvanan är rätt fragmentarisk. I denna artikel redovisas resultat från några olika tobaksvaneundersökningar. Åtgärder att begränsa rökvanans skadeeffekter genom produktutveckling, förebyggande av rökdebuten och rökavvänjning berörs även.