Resultat av en rökavvänjningspoliklinik : Redovisning från Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg - Hjalmarson, Agneta; Munkberg, Kaj; Rudin, Rolf (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
I nedanstående artikel redovisas en 12 månaders uppföljning av patienter behandlade vid en rökavvänjningspoliklinik. Patienterna hade för sökt sluta röka på egen hand men misslyckats. Behandlingen resulterade i att 25 % var rökfria efter 12 månader, internationellt sett goda resultat. Många av de övriga patienterna hade minskat sin dagliga rökkonsumtion eller gjort långa upphåll i rökningen.