Aktuellt från Svensk Socialmedicinsk Förening - Red: Urban Janlert, SSF Svensk Socialmedicinsk Förening (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Svensk socialmedicinsk förening kommer i fortsättningen att informera sina medlemmar och andra intresserade i denna spalt. Vid årsmötet i december diskuterades bl a den kliniska socialmedicinen. En patientinriktad socialmedicinsk verksamhet sågs som angelägen. En utökning av verksamheten torde dock i första hand ske inom allmänmedicin, psykiatri och medicinsk rehabilitering. På lång sikt borde socialmedicinen koncentrera sig på övergripande frågor inom hälso- och sjukvården. En sådan verksamhet kräver dock att erfarenheter från patientarbetet kan tillvaratas.