Hur bör man ordna jourverksamhet och akutmottagningar? - Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Jourverksamhet och akutmottagningar är huvudtemat för detta nummer av SMT. Det är ett område där utvecklingen i vårt land kännetecknats av en vårdplanering som idogt strävat mot fler planerade besök men en verklighet som erbjudit en stadig eller ökande andel jourbesök. Akutmottagningarnas situation diskuterades vid ett symposium i Uppsala i februari 1979, arrangerat av Medicinska forskningsrådet (MFR). Föredragen och diskussionen från detta symposium har bildat grundstenen till detta nummer.