Patienter vid en psykiatrisk jourmottagning i Stockholm 1975 - Alexius, Birgitta (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Hundra slumpmässigt utvalda patienter vid jourmottagningen på psykiatriska kliniken S:t Görans sjukhus har undersökts beträffande sin socialpsykiatriska bakgrund, diagnos och åtgärder vid besöket. En stor del av patienterna hade etablerade kontakter med öppenvårdsinstanser. Kontakten synes inte ha uppfattats som tillräcklig. Undersökningen belyser behovet av en bättre samordning mellan resurserna inom öppen och sluten psykiatrisk vård för att få en bättre kontinuitet i den enskilde patientens behandling.