Kurator på akutmottagningen? - Olsson, Mariann; Magnusson, Gudjon (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
I ett slumpmässigt urval av befolkningen i Huddinge sjukhus upptagningsområde återfinns en grupp högkonsumenter av akutsjukvård. De har en svår social situation samtidigt som de utgör en medicinskt mycket utsatt grupp. Det är just denna grupp som kommer i kontakt med sjukhusets kuratorer och socialvårdens assistenter. Få kontakter tas dock mellan de båda vårdområdena. Denna artikel diskuterar vilka faktorer som avgör om en patient får kuratorskontakt eller ej. Behovet av kurator på akutmottagningen är stort.