Sjukvården som städbolag eller som individuell problemlösare? En replik till Erik Allander - Berglund, Kåre Berglund (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
I Socialmedicinsk tidskrift 6/1979 publicerades en artikel av professor Kåre Berglund, reumatologiska kliniken i Lund om Patientupplevda behov som bas för sjukvårdsprocessen. Artikeln bemöttes av Erik Allander med ett inlägg "Sjukvårdens mål är att förbättra befolkningens hälsa". Nedan följer en ny replik av Kåre Berglund som följs av en slutreplik av Erik Allander.