Ett debattinlägg om barnpsykiatrins framtid - Grunewald, Karl; Westman, Gerd (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Frågan om barnpsykiatrins framtid har det senaste året diskuterats i olika sammanhang. Socialministern har också i år lagt fram en proposition om utredning av denna fråga. Följande artikel är ett sammandrag av ett längre inlägg, som baseras på ett par konferenser vid Allmänna Barnhusets konferensgård, Sätra Bruk. Artikeln kommenteras av en företrädare för barn- och ungdomspsykiatrin, överläkare Ebba Neander, på sid 388 och av en företrädare för socialvården, socialchef John Loven, på sid 390.