Barn- och ungdomspsykiatrins tvärvetenskaplighet måste bevaras - Neander, Ebba (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Huvudmannafrågan är väsentlig. Stockholms läns landsting delade huvudmannaskap - öppenvård inom sociala nämnden, slutenvården inom hälso- och sjukvårdsnämnden - visar hur kaotisk situationen blir när ingen tar det totala ansvaret. I övriga landet hör barn- och ungdomspsykiatrin till sjukvården. Där fungerar samarbetet oändligt mycket bättre, konstaterar Ebba Neander, överläkare för barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet i Skaraborgs län och ordförande i Svenska föreningen för barn- och ungdomspsykiatri.