Psykiatrins oro för LPV : Några kommentarer och frågor - Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Det LPV-förslag som framlades av Lars Grönwalls arbetsgrupp avviker formellt inte nämnvärt från nuvarande LSPV. Men funktionen av LPV kan bli en annan än LSPV därför att LPV förutsättes fungera utan tillgång på de tvångsmöjligheter som nu finns i socialvården. Några frågor som uppstår i detta perspektiv diskuteras i nedanstående debattinlägg.