Vårdbehov i en ungdomsgrupp - Persson, Harald (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Uppväxt större delen av skoltiden i ett splittrat hem/familj innebär en riskfaktor vad beträffar hälsotillståndet, framgår av en undersökning som redovisas i denna artikel. Också de som haft kamratproblem visar en klart större frekvens subjektiva besvär av såväl psykisk som psykosomatisk art. Undersökningsresultaten tyder samtidigt på att samhällets vårdresurser inte är avpassade till denna problemgrupps behov av omhändertagande.