Nytt från FSS - Red: Arne Borg, FSS Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Vid föreningens årsmöte antogs enhälligt ett uttalande som klart markerar föreningens avståndstagande till tvång inom socialvården. Uttalandet har följande lydelse: De bedömningar som gjorts av alkoholproblemets omfattning har givit skiftande resultat. Helt klart är dock att de människor i vårt land som missbrukar alkohol kan räknas i hundratusentals. När det gäller att komma till rätta med detta gigantiska problem kan vårdsystemet endast ge ett begränsat bidrag.