Äldreomsorg — är det att ta hand om varandra? - Gustavsson, Nils (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Förändringarna i samhället har på flera sätt ändrat villkoren också för pensionärerna. Till stor del innebär detta att de fått det bättre. Men något har också gått förlorat och det innebär att det i dag kan vara svårare för de äldre att ha god kontakt med dem som tillhör en yngre generation. Nils Gustavsson som är socialombudsman i Pensionärernas riksorganisation - PRO - framhåller i denna artikel vad pensionärerna själva i sina organisationer kan göra för att tillgodose de äldres behov av ett aktivt liv och av gemenskap med andra.