Befolkningsförändringarna och äldreproblematiken - Hofsten, Erland (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Det finns ingen anledning att räkna med att antalet personer över 65 år kommer att öka nämnvärt under de närmaste årtiondena. Däremot kommer antalet mycket gamla att öka. Befolkningsförändringarna i de högre åldrarna beskrivs här av Erland Hofsten, docent i statistik och tidigare demograf vid SCB. Han har i många år ägnat sig åt internationella och svenska befolkningsfrågor.