Psykiatrisk service - en rättighet eller lyx för invandrare - Åström, Henrik (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Från finsk sida har man uppmärksammat det stora behovet av psykiatrisk vård hos finska im migranter i Sverige. Till följd av språksvårigheter får invandrare dock inte en lika god service som svenskarna. Därför behövs finsktalande personal och vårdteam inom den psykiatriska vårdsektorn. Artikeln bygger på ett föredrag som hölls vid en konferens i mars 1980 anordnad av Riksförbundet för finskpråkigt församlingsarbete i Sverige.