De handikappades situation - Freij, Mats (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Behovet av gemenskap hör till de mest grundläggande mänskliga behoven. Att vara tillsammans med sina anhöriga, vänner, arbetskamrater, att tillsammans med dem uppleva saker, utbyta tankar - det har vi alla behov av. Att detta gemenskapsbehov upplevs olika av olika människor förändrar inte saken. Men alla har inte lika stora möjligheter att vara med.