Vårdcentralens roll i rehabiliteringsarbetet : Erfarenheter från Skaraprojektet - Braun, George; Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Vid Skara vårdcentral finns sedan 1972 en samlokalisering av social och medicinsk verksamhet. Detta har givit förutsättningar för socialmedicinskt teamarbete med en högre ambitionsnivå när det gäller rehabiliteringen av enskilda patienter/klienter. Samverkan har också resulterat i ett projekt med engagemang av bland annat kommunens resurser, inriktat på rehabilitering av svårsysselsatta personer, främst missbrukare. Detta sk "Skaraprojekt" illustrerar olika aspekter på vårdcentralens möjligheter i rehabiliteringsverksamhet. Projektets tillkomst och utveckling samt dess preliminära resultat redovisas i denna artikel.