Ökad jämställdhet nödvändigt för både män och kvinnor - Ahrland, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
När vi diskuterade enbart kvinnofrågor berodde det på att kvinnorna generellt sett hade så mycket sämre villkor än männen. Nu har vi lärt att indelningen efter kön drabbar även männen med orättvisor, framhåller riksdagsledamoten Karin Ahrland, vice ordförande i jämställdhetsdelegationen, i nedanstående översikt över hur traditioner och förväntningar formar våra könsroller.