Sjuklighet och dödlighet hos kvinnor och män : Könsskillnader i cancerincidens - Kraskiewics m fl, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Från ca 20 års ålder till 60 års ålder är den totala cancerincidensen högre hos kvinnor än hos män. Främst de könsbundna tumörerna (bröstcancer, gynekologisk cancer) bidrar till detta. Ser man till olika tumörlokalisationer finns en manlig dominans när det gäller cancer i luftvägarna och övre delen av digestionskanalen, beträffande hudcancer och beträffande cancer i urinvägarna.