Jämställdhetsarbete på det lokala planet - några erfarenheter från Örebro kommun - Svensson, Katarina (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Kommunerna har en viktig uppgift i det praktiska arbetet för att öka jämställdheten mellan män och kvinnor, dels som stor arbetsgivare dels som serviceorgan till invånarna. Många kommuner gör också försök att komma till rätta med problematiken. Men det är ett stort arbete som ofta är svårt att konkretisera. I den här artikeln berättar Katarina Svensson om hur Örebro kommun gripit sig an uppgifterna. Kommunens jämställdhetsgrupp har arbetat i tre år och börjar nu se vissa resultat av sina förslag och påtryckningar. Som den största framgången ser man att jämställdhetsaspekten numera ingår som en viktig del i de förutsättningar som ligger till grund för kommunens ekonomiska flerårsplaner.