Råckstaprojektet : En studie av vårdförloppet för ett långvårdsklientel med cerebral insult eller collumfrakturer. - Bergström, Gunilla (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Råckstaprojektet har haft i syfte att åstadkomma kortare vårdtider inom långvården genom att ersätta storavdelningar med behandlingsteam samt tillföra dagvården som en resurs i vårdkedjan. En utvärdering av projektet visar en kraftig vårddagsvinst. Dagvården har bedömts vara av avgörande betydelse. Erfarenheterna har också varit att projektet givit ett bättre omhändertagande och större trygghet i utskrivningen för patienten. För personalen har erfarenheten varit ett bättre arbetssätt och en mer stimulerande arbetsmiljö.