Om hjärtsjukdom hos vuxna svenskar 1968 och 1974 : Redovisning av en intervjustudie - Edhag, Olof; Sundborn, Lars; Theorell, Töres (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Vid levnadsnivåundersökning 1968 intervjuades ett slumpvis urval av den vuxna befolkningen om förekomsten av hjärtsjukdom. En omintervju som så långt det var möjligt efterliknade den första intervjun utfördes 1974. En undersökning har genomförts för att studera ändringar i symptombilden mellan de två intervjutillfällena samt dödligheten i de grupper som definierades i 1968 års material.