Att umgås med barn : En försöksverksamhet med föräldragrupper i Skaraborgs län - Pettersson, Mariann; Svanström, Leif; Tode, Kerstin (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Personal inom barnhälsovården såväl som föräldrar har påpekat behov av att öka kunskapen om barns psykiska och sociala utveckling. Hälsovårdsenheten, primärvårdsblocket, Skaraborgs läns landsting har därför på försök genomfört en verksamhet med föräldragrupper kring barnuppfostringsfrågor, relationer mellan barn och vuxna. Verksamheten har genomförts inom barnavårdscentralerna och med utgångspunkt i broschyren "Att umgås med barn. Något om umgänget mellan små och större individer. 2-7 år." Resultaten visar att såväl föräldrar som sjuksköterskor upplevt föräldragrupperna meningsfulla och att de därför bör fortsätta och utvecklas vidare.