Kvinnosjukvårdens utveckling i Stockholm - Lindgren, Lennart (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
I artikeln ges en skildring av tillkomsten och utvecklingen av barnbördshusen och gynekologavdelningarna, tillkomsten av kvinnokliniker och storsjukhus samt kvinnosjukvårdens utveckling inom det tidigare Stockholms län. Avslutningsvis återges olika synpunkter och idéer om kvinnosjukvården påverkad av industrisamhällets intentioner och målsättning.