Samarbetet mellan arbetsvården och kriminalvården - Kössler, Ingrid (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
För att förbereda och anpassa klienterna till arbetslivet har man inom kriminalvården skapat en mängd åtgärder. Tyvärr har dessa åtgärder inte haft önskad effekt. Det borde vara en uppgift för kriminalvården att förbereda frigivningen så att klienten klarar av att behålla ett arbete. Som det nu är medför kravet att klienten skall ta ett arbete en medverkan till ytterligare ett misslyckande med skadliga verkningar för klienten, framhåller i nedanstående artikel Ingrid Kössler, arbetsvårdare och kontaktman med kriminalvården. I artikeln redovisas också de konkreta möjligheter som finns för arbetsvårdsmyndigheterna att förbättra förhållanden efter frigivning från anstalt.