Barns uppfostran och utveckling - Köhler, Eva-Mari (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Eva-Mari Köhlers artikel är en vidare bearbetning av den sammanfattning som inleder hennes arbete för barnmiljöutredningen: "Barns uppfostran och utveckling". I framställningen diskuteras också ett par nyare arbeten som kommit ut i Norden sedan den ursprungliga rapporten skrevs. Uppfostran som process diskuteras ur pedagogisk synvinkel liksom också avgränsningen mellan uppfostran och undervisning. Varför får barnfrågor i dagens Sverige i viss mån en annan behandling än andra frågor inom de sociala reformernas domän, undrar Eva-Mari Köhler, som är universitetslektor i pedagogik vid Lunds universitet.