Barn och föräldrars arbete - Reimer, Ingemar (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Barns liv och uppväxtmiljö har ett klart samband med föräldrars arbete. Hur passar då vårt nutida arbetsliv våra barn? Artikeln försöker något belysa detta samband och besvara denna fråga. Att ha barn och samtidigt förvärvsarbeta är idag en källa till konflikt som innebär fysisk och psykisk press för barn och föräldrar. Bättre arbetsvillkor för föräldrar ger barnen bättre uppväxtvillkor.