Barns kulturella miljö - Almqvist, Suzanne (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
I artikeln anges huvuddragen av barnens kulturella miljö i Sverige idag, framför allt med avseende på bilden, litteraturen och musiken. Särskilt bildmedias betydelse diskuteras. Skillnader i kulturmiljö mellan barn till föräldrar av högre respektive lägre utbildningsnivå tas upp.