Reaktioner på hjärtinsjuknande hos tjänstemän (” white collar”) och arbetare (”blue collar") - Hackett, Thomas P; Cassem, Ned H (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Thomas P Hackett och Ned H Cassem är psykiatriker vid Massachusetts General Hospital. De har i många år varit verksamma inom psykosomatisk forskning och då särskilt inom hjärtinfarktens problematik. I denna undersökning redovisar de resultaten från en studie över medelålders människors psykologiska reaktioner under akutskedet av en hjärtinfarkt. Särskilt intresse ägnas skillnaden mellan arbetares och tjänstemäns sätt att reagera och dessa resp gruppers sätt att kommunicera med vård personalen